LOADING

Skriv for at søge

Uden kategori

Hvorfor du skal prioritere lageroptimering højt

Tommy 06/07/2017

Lageroptimering. Isoleret set er det et mærkværdigt ord, men det kan betyde utroligt meget for, om en virksomhed har succes eller ej. Betydningen af ordet er indlysende – det handler om at optimere et lager. Med det menes der, at du skal udvikle et system, som er skræddersyet til netop din virksomhed, og som derfor fungerer helt optimalt. Virksomheder kan blandt andet spare penge til lønninger, hvis personalet er i stand til at finde varerne hurtigt, og dermed effektivt kan effektuere en ordre. Samtidig er det også muligt for en virksomhed at servicere kunderne hurtigere, idet man hurtigere kan få afsendt varer med et effektivt lagersystem. Lageroptimering handler i høj grad også om lagerinventar, der blandt andet handler om at udvælg de rette reoler med mere.

Kend din virksomheds behov

Når man skal finde det rette lagerinventar, er det vigtigt, at man kender til sin virksomheds behov. Handler virksomheden for eksempel med meget tunge og store varer, er det relevant at overveje store og kraftige pallereoler. Hvis virksomheden på den anden side sælger små og lette varer, er det mere relevant at kigge efter mindre reoler. Virksomhedens fysiske størrelse spiller naturligvis også en vigtig rolle, når det kommer til at vælge det rette lagersystem.

Hvorfor er lageroptimering vigtigt?

Lageroptimering er i særdeleshed vigtigt for virksomheder, fordi de kan spare en masse omkostninger, og i det hele taget kan det sikre en mere effektiv og strømlinet virksomhed. Det rette lagersystem kan ligeledes betyde, at virksomheden laver færre fejl, når varerne skal sendes afsted, hvilket blandt andet er vigtigt for kunderne, ligesom det er vigtigt for virksomhedens omdømme. Sidst men ikke mindst kan det gøre en virksomhed i stand til at forhandle flere varer, idet et effektivt lagersystem kan understøtte en stigning i antallet af varer.